Behandel Methode:
Being Authentic Behandeling

Wat houdt een B.A.traject in ?

Een B.A-traject is een traject van ong. 5 sessies van een behandeling die altijd begint met een ontspanningsoefening. Je ligt met gemakkelijk zittende kleding aan op mijn behandeltafel en nadat je voelt dat je lichaam in de ontspanning is geraakt (bij de één duurt dit langer dan bij de ander) kan de cliënt zich gaan openen en de energie gaan ontvangen die gegeven wordt tijdens de betamelijke aanraking op diverse specifieke punten op het lichaam. Door de energie die gaat stromen, kunnen plekken die minder goed of niet stromen worden getraceerd. Zodra je ontspant kun je je openen en bij je oorspronkelijke kern komen en zo de informatie voelen die je bij je draagt. Dit betreft zowel positieve als negatieve informatie. Soms maakt dit het lastig om je volledig te openen. Je voelt in jezelf ook de dingen die je zorgvuldig had weggestopt en door middel van deze techniek halen we de onbewust “weggestopte” zaken weer naar boven.

Iedereen maakt situaties mee die moeilijk of pijnlijk zijn, waarbij je niet goed weet wat te doen. Wat bijna altijd gebeurd, misschien herken je het bij jezelf, is dat het goed genegeerd of weggestopt wordt. Je plakt als het ware een “sticker” op de pijn. Bijvoorbeeld op eenzaamheid, boosheid of verdriet. De sticker verbloemd het rotgevoel. Je kunt gewoon verder leven en doen alsof er niets gebeurd is. Dit is niet goed of fout, het gebeurd onbewust en heeft een functie : overleven. Het lijkt alsof alles opgelost is, maar het is slechts een overlevingsmechanisme. Op een gegeven moment is je “stickerboekje” vol. Je Authentieke Zijn is helemaal beplakt, wat betekent dat het niet meer te zien is, maar ook dat je niet meer kunt voelen. Je weet niet meer wie je werkelijk bent. Stickers plakken gebeurd namelijk vanuit je hoofd, je bedenkt (onbewust) een oplossing voor iets dat je niet wilt voelen. Dit houdt in dat elke sticker die geplakt is, je meer in je hoofd bent gaan leven en je minder in je lichaam aanwezig bent. Wat gebeurd is dat je na verloop van  tijd je klachten krijgt die je niet meteen aan deze vroegere gebeurtenissen koppelt.

Being Authentic is een manier om snel, makkelijk en doeltreffend weer tot je kern terug te komen. Het is een combinatie van het op een betamelijke manier aanraken van het lichaam en het bewust worden wie je ook weer bent.

De oneindige intelligentie van je lichaam

Die intelligentie die zich ook in jouw lichaam bevindt onthoudt alles wat je meemaakt en doet. Zolang dit  in overeenstemming is met je zielsverlangens voel je je gelukkig. Maak je iets mee wat niet resoneert met dit verlangen en wordt het niet verwerkt dan wordt het opgeslagen in je cel geheugen. Dit wordt als het ware over je originele blauwdruk heen geplakt. Gebeurtenissen die je meemaakt blijven op deze manier nog lang aan je vast “plakken” en beïnvloeden je gedachtes.

Het leven is maakbaar, voel je de weerstand ?

Als we niet gelukkig of gezond zijn hoef je alleen maar iets te kopen of iets nog harder te wensen en dan komt het vanzelf goed. Toch ? Nou blijkbaar niet helemaal. Want als je om je heen kijkt liegen de gezondheidscijfers er niet om. De burn out staat met stip op nummer één. Twintig procent van de mensen is depressief of krijgt er mee te maken. Het aantal mensen met een dodelijke ziekte stijgt en minimaal één op de drie huwelijken strandt. Alles is mogelijk en toch ben je niet altijd gelukkig. Zou je zelf iets moeten veranderen om een ander resultaat te zien ? Feitelijk kun je dus een ander de schuld niet meer geven, alleen jezelf. Iedereen blijkt in staat te zijn om te veranderen. En dat is maar goed ook, want een ander kun je niet veranderen. Je kunt alleen jezelf zijn als je contact hebt met je lichaam, wanneer je elke cel bewoont. Kiezen voor je eigen geluk. Geef jezelf toestemming om werkelijk jezelf te zijn.

Being Authentic is een zienswijze die ervan uitgaat dat je een kern in jezelf hebt wat je “Authentieke Zijn” heet. Dit is je essentie, je “blauwdruk”, je DNA. Hierin liggen je kwaliteiten, je levenslessen en je groeimogelijkheden opgeslagen. Deze blauwdruk heb je zelf uitgezocht voordat je in dit lichaam kwam. Hierin ligt onder andere bepaald wat je wilt leren en ervaren. Het leven geeft je vervolgens allerlei uitdagingen om je te leren waar je naar verlangt. Deze uitdagingen kunnen heftiger zijn dan je had gedacht. Als opgroeiend kind weet je vaak niet hoe je daar mee om kunt gaan en dit wordt je ook niet geleerd. En als je, zoals de meesten onder ons, ouders hebt die dit niet voorleven, is het moeilijk er adequaat mee om te gaan. Je verliest het contact met je blauwdruk en past je aan aan je omgeving. Je weet niet meer wie jijzelf bent.

Via de methode van de school of authentic Being leer je jezelf weer kennen. Als je verbonden bent met je lichaam kun je weer voelen wat goed voor je is. Door betamelijke aanrakingen wordt dit blootgelegd. Het voelen van handen en warmte zorgt ervoor dat je op een veilige manier thuiskomt bij jezelf. Je cel geheugen wordt geopend en alles wat je niet dient komt los en wordt afgevoerd. Dit is een prachtig zelf genezend vermogen van je lichaam.

Wat de being Authentic sessie met je gaat doen :

  • Je zelfhelend vermogen wordt aangesproken
  • Het herschrijven van je eigen geschiedenis
  • Er wordt verbinding gemaakt met de verschillende bewustzijnslagen van de aarde
  • Het visualiseren en mediteren vanuit je lichaam
  • Het weer ophalen en/of aanspreken van je eigen volledige energie.
© Copyright - Knol Coaching