Wie ben ik

Mijn naam is Ellie Knol (60 jaar oud ; 1960). Moeder van 4 volwassen kinderen in de leeftijd  van 26 tot 32 en twee kleinkinderen van 3 en bijna 6. Hoog gevoelig, waarbij ik mijn 6e zintuig goed heb kunnen ontwikkelen en heb leren gebruiken tijdens massages en inzichtsgesprekken. Allereerst uiteraard een bijzondere uitdaging om jezelf te omschrijven. Toch vindt ik dit heel belangrijk, omdat uit eigen ervaring, de klik met degene die je uitkiest om in vertrouwen dingen mee te delen, gewoon goed en vertrouwd moet voelen.  Op het moment dat je je thuis voelt bij iemand kun je jezelf  ontspannen en je daardoor ook openen. En dat is eigenlijk waar alles om draait.

In mijn werk als masseuse (in combinatie met magnetiseren)  ; 10 jaar,  tot voor een jaar geleden, heb ik die ervaring al opgedaan. Zelf ben ik open minded; zonder oordeel, oplossingsgericht, direct (met als één doel) om tot een oplossing te kunnen komen. Doorgraven tot het issue zich laat zien.

Kinderen zijn mijn leermeesters. Hun verwondering, openheid en kwetsbare manier van leven kan me ieder moment ontroeren. Wij kunnen zoveel leren van kinderen (die de kans krijgen om in hun kracht te mogen staan). Kinderen van nu (veelal nieuwetijdskinderen) kijk je vaak recht hun ziel in. Zij weten veel, maar kunnen het vaak nog niet vertalen naar de buitenwereld toe. Aan één blik van een kind heb ik vaak genoeg. Ik weet nu dat ik achter het masker (vaak onbewust vanuit zelfbescherming) jouw gekwetste kind kan zien. Dit kan soms ongemakkelijk aanvoelen, omdat juist dat kwetsbare kind zichzelf heeft leren beschermen en niet nog meer gekwetst wil worden.

Ik heb geleerd dat jij degene bent die zichzelf kan helen als je daar aan toe bent. Als je maar lang genoeg tegen, niet meer dienende negatieve patronen, aanloopt en geen energie meer hebt om er nog wat leuks van te maken; dan kan ik iets voor je betekenen.  Ik begeleid en het enige dat jij mag doen is in de ontspanning gaan en je openstellen voor de Being Authentic Methode. Niets moet, alles mag er zijn en niets is gek. Niets menselijks is mij vreemd en heb genoeg meegemaakt om te weten hoe fijn het is om pijn te kunnen transformeren, zodat er weer ruimte komt om plezier te hebben  en weer authentiek te kunnen en mogen zijn van jezelf.

Steekwoorden die ik bij me vindt passen ; Authentiek, Empathisch (zonder mezelf in die ander te verliezen), Liefdevol, positief, oplossingsgericht, humor werkt ontwapenend, relativerend, praktisch, communicatief, open-minded, doortastend, zachtaardig, creatief in oplossingen.

Mijn hobby’s zijn :
Lezen over bewustwording, schrijven (auteur van kinderboekje over hooggevoeligheid), de natuur, wandelen, fietsen, zwemmen in natuurwater, leuke dingen doen met de kleinkinderen, filmpje pakken, tuinieren, uit eten en knuffelen, lachen.

Extra Tools/Educatie

Ik heb  vele cursussen gedaan die feitelijk allemaal één doel hebben gediend en nog dienen.  Het beter leren begrijpen van mezelf en de mensen om me heen en het leren omgaan met energie. Feitelijk bestaat alles uit energie. Ben rond 1994 begonnen met Reiki 1 en na een aantal jaren daarna heb ik Reiki 2 gedaan. Hier heb ik al met energie leren werken. Daarna volgde ik een cursus Intuïtieve ontwikkeling, waarin ik geleerd heb hoe je je intuïtie beter kan leren gebruiken in deze wereld waar het voornamelijk draait om het werken vanuit je ratio (verstand).

2007

Massagecursussen

  • Holistische massage (de gehele mens bezien)
  • Drukpuntmassage

2009

Opleiding voor Bewustwordingsmassage

Hierbij werd me steeds meer duidelijk dat alles wat er aan pijnpunten naar boven komen tijdens een massage, dit altijd een emotionele achtergrond heeft.

2014

Matrixcoach

Vanwege het feit dat ik veel leerlingen in het onderwijs worstelen met diverse problemen; van depressiviteit tot volle hoofden, angsten en onzekerheden.

Vaak ben je dan een magneet voor leerlingen die hun eigen ervaring gespiegeld zien in jouw eigen levenservaring.

2019 – heden

Gecertificeerd Hoog gevoeligsheids-coach

Ook vanuit mijn behoefte om  hoog gevoelige  leerlingen beter te kunnen horen en begrijpen.

Heden

Buiten mijn Praktijk Purity

Om werk ik nog drie dagen in het middelbaar onderwijs, maar heb altijd de behoefte gehad om mezelf verder te ontwikkelen op allerlei gebieden. De behoefte van jonge mensen om gehoord te worden (en überhaupt de mens in het algemeen) is groot. Zeker in het onderwijs.

Video

Interview door oprichtster van de School of Authentic Being met de vraag waarom ik de opleiding ben gaan doen.

Teksten die mij hebben geïnspireerd

De Uitnodiging

Het interesseert me niet wat je doet voor de kost. Ik wil weten
waar je naar verlangd en of je durft te dromen dat het verlangen
van je hart vervuld wordt.

Het interesseert me niet hoe oud je bent .Ik wil weten of je het
risico durft te nemen jezelf voor gek te zetten voor liefde, voor
je dromen, voor het avontuur van in leven zijn.

Het interesseert me niet welke planeten er om je maan heen staan.
Ik wil weten of je de essentie van je eigen verdriet hebt aangeraakt,
of open bent gegaan door de teleurstellingen van het leven,
of dat je ineengeschrompeld en gesloten bent geraakt uit angst voor
meer pijn…

© Copyright - Knol Coaching