Kinderboek over hooggevoeligheid

“De wereld van Annabel”

In de zoektocht naar mijn hooggevoeligheid ben ik in een heftige periode in mijn leven beginnen te schrijven vanuit mijn kind-zijn.

“Hoe houdt een hoog gevoelig meisje zichzelf staande in een wereld die vreemd voor haar aanvoelt? Zo op het eerste oog een meisje als vele anderen, maar met één verschil. Annabel ziet, voelt en ervaart meer dan een gemiddeld kind. De schrijfster neemt je mee in haar zoektocht naar antwoorden op de vele vragen die Annabel in haar leven stelt. Veel antwoorden vindt ze bij haar geheime vriendin, waar zelfs haar moeder niet van af weet. Als ze merkt dat Jelmer hetzelfde geheim deelt, voelt ze zich niet meer alleen.”

“De wereld van Annabel is een 56 pagina’s tellend kinderboekje dat geschreven is vanuit de belevenis van een hoog gevoelig kind. Annabel is ong. 9 jaar . Zij komt uit een normaal gezin met een broertje en een zusje en gaat naar de basisschool in het dorp. Zij beleefd een ontluikende liefde met Jelmer, waarmee ze in de klas zit. Net als ieder meisje van die leeftijd is zij haar gevoelswereld aan het ontdekken, met alleen één groot verschil, dat zij alles intenser beleefd. Voor ouders van kinderen die hoog gevoeligheid bij hun kind of kleinkind vermoeden een fijn boekje om voor te lezen, om samen de (h)erkenning van zijn of haar hoog gevoeligheid te kunnen snappen en beleven.

  • Bindwijze: Paperback, €16,49
  • Bestellen en betalen via bol.com
  • Gratis verzending door Boekscout B.V.
  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
  • Wettelijke garantie via Boekscout B.V.

In de media

Zondags krant 2020 Rodi Media

Hooggevoeligheid

Hoog gevoeligheid is een woord dat tegenwoordig veel gebruikt wordt en als je zelf bewust bent van je hoog gevoeligheid zijn er allerlei manieren om jezelf te leren hier op een evenwichtige manier mee om te kunnen gaan.

Als je hier nog niet bewust mee bezig bent gegaan, maar je voelt je wel anders dan de “gemiddelde” mens en je hebt een vermoeden dat je dit in meer of mindere mate bent, zou je er door het lezen van onderstaande informatie achter kunnen komen of mijn methodes je hierin kunnen ondersteunen/helpen. Officieel is het zo dat 20% van de mensheid in meer of mindere mate (bewust of onbewust) hoog gevoelig is.

Als ik van mezelf uit mag gaan kan ik zeggen dat ik me, ook al toen ik nog heel jong was, me er bewust van was, dat ik me anders voelde dan de meeste mensen om me heen. Ik was vaak aan het schouwen; dat wil zeggen vanuit mijn wezen keek ik vanuit verwondering hoe de mensheid in elkaar zat. Verlegen was ik ook, maar meer ook dat ik het gevoel had niet echt begrepen te worden. Ik sprak een soort van “andere taal”. Hierdoor hield  ik tussen de buitenwereld en mezelf toch altijd een beschermende muur om me heen. Dan kunnen de dingen je minder diep raken, maar wat ik nu weet is dat je er daardoor tegelijkertijd ook voor zorgt dat je je hart niet helemaal kunt openen. Dus dat je al die gevoelens op een laag pitje zet of veel onverwerkte emoties binnen houdt. En dat is natuurlijk zonde van die hoog gevoeligheid. Want je hebt deze kwaliteit niet voor niets meegekregen bij de geboorte. Daar ben ik van overtuigd. Die angst om niet begrepen te worden heb ik heel lang last van gehad.

Dit betekent namelijk dat je nooit echt helemaal jezelf kunt zijn. En wederom, is dit zonde, omdat ik niet voor niets ben die ik ben. De echte kwartjes vielen toen ik rond de 40 jaar was en in de relatie met mijn toenmalige partner (de vader van onze 4 kinderen) volledig vastliep. Op het moment dat ik me steeds meer ging openstellen voor intuïtieve ontwikkeling en mezelf steeds beter wilde leren kennen, kwam ik erachter dat ik eigenlijk altijd alleen maar aan het pleasen was. De dingen op die manier doen, zoals anderen dat van me verwachtten. Als ze me maar lief en aardig vonden. Als ik maar gerespecteerd en gewaardeerd werd. Daar deed ik onbewust alles voor. Ik heb veel gegeven en op een gegeven moment voel je dat je absoluut niet gelukkig bent. Want op het moment dat je de dingen op je eigen manier gaat doen, zeggen anderen dat je zo aan het veranderen bent. Je wordt niet gewaardeerd om de persoon die je bent (die je eigenlijk niet liet zien) maar vanwege het “aangepaste” gedrag dat de ander van je gewend is. Toen ik erachter kwam dat het me niet meer gelukkig maakte om me altijd maar aan te passen en echt mijn eigen pad/hart ging volgen, kreeg ik al snel reacties te horen zoals ; dat doe je toch anders ook nooit ?!!!! Ik werd al snel afgekeurd op mijn “nieuwe gedrag” terwijl ik eindelijk dát ging doen wat bij me pastte en waar IK blij van werd.

Het lijkt een complex gebeuren, maar weet nu dat ik het allemaal heb mogen ervaren om er van te leren. En ik mag zeggen ik heb heel veel geleerd van alle cursussen en opleidingen die me uiteindelijk voornamelijk één belangrijk ding hebben geleerd en dat ik ; VRIJ mag zijn in dat wie ik ben en waarvóór ik hier ben.

Kortom is het geen gemakkelijk weg, maar inmiddels kan ik zeggen dat ik heel blij ben met wie ik ben en waarvoor ik hier ben. Het feit dat hoog gevoelige mensen zich vaak alleen voelen staan en onbegrepen is niet raar. Dit kan een levenslang proces zijn. Hoog gevoeligheid is geen aandoening, afwijking of ziekte. Het is een kwaliteit; maar het is belangrijk dat je een weg vindt om er mee om te leren gaan. Je bent geboren met gevoelige zintuigen en je pikt veel meer informatie op dan de meeste mensen om je heen. Je hebt een veel diepgaandere verwerking dan andere mensen. Je hebt een extra zintuig beter ontwikkeld en dat is je intuïtie. Je voelt en weet dingen zonder dat het wordt uitgesproken of dat je het kunt zien. De maatschappij is afgestemd op de massa. Wat voor de één geldt, geldt voor iedereen. En daar gaat het eigenlijk mis. Je bent niet zoals iedereen. Ieder mens is namelijk uniek. Op de meeste scholen moet je leren zoals iedereen leert. Alleen als hoog gevoelige verwerk jij informatie anders en heb je eigenlijk een hele andere manier nodig. Op het werk moet je doen zoals iedereen, alleen heb je soms last van teveel informatie die binnen komt, waardoor dit veel meer energie kost. Je gevoel van anders zijn is terecht, want bij jou werkt het nu eenmaal anders. Dit komt omdat de omgeving niet is afgestemd op jouw anders zijn en daarom zie je het als iets dat niet klopt. Er is iets mis met jou. Dit is eigenlijk de boodschap die je in je leven misschien wel heel vaak bent tegengekomen. En dat je dat bent gaan geloven is niet zo raar. Er is niets mis met jou; je hebt een gave doordat je dingen weet en voelt die de meeste mensen niet weten en voelen. Neem jezelf daarin serieus. STOP met jezelf veroordelen en laat vooral alle meningen van anderen over jezelf los. Richt je op jezelf, op je eigen binnenwereld en maak alles kloppend voor jou. Je bent een prachtig mens, creatief, inventief, emphatisch, sociaal, maar ook soms confronterend, omdat je ziet en voelt wanneer mensen niet eerlijk zijn. Je kent de ware betekenis van rechtvaardigheid.

Het is belangrijk voor jou om je eigen talenten en gaves te ontdekken, omdat er een generatie kinderen aankomt die nog gevoeliger is. Het is tijd dat hoog gevoeligheid een plek krijgt in de wereld maar niet als afwijking maar als een gave; een talent. Dus STOP met je druk maken over wat een ander van je vindt, of je bezig houden met er bij horen, er in te passen. Focus je op het positieve, ga er mee aan de slag. Lees boeken, volg een cursus, maar luister vooral naar je innerlijke stem. Krijg een helder beeld van wie je bent en waardeer jezelf daarom, want zo maak je van je hoog gevoeligheid een kracht.

© Copyright - Knol Coaching